Brasilianske advokater gransker Neymar-karantæne

Den brasilianske lejr er rasende over stjernespilleren Neymars karantæne på fire spilledage ved Copa America.

Derfor har man sat sine advokater til at undersøge, om straffen kan appelleres.

- Forbundets advokater vil give svar på tiltale i forhold til den karantæne, der har ramt Neymar, siger den brasilianske landstræner Carlos Dunga ved et pressemøde.

- Vi beder ikke om at blive specielt tilgodeset, men vi ønsker heller ikke noget uretfærdigt imod os.

- Vi ønsker balance i tingene. Der burde være en lige bedømmelse af alle spillere i turneringen, siger Carlos Dunga.

Han bakkes op af præsidenten for det brasilianske fodboldforbund, Carlos Eugenio, som mener, at den 23-årige Barcelona-stjerne er blevet behandlet unfair.

- Karantænen og beslutningen er ikke normal, siger præsidenten.

Brasilien har dårlige erfaringer med at spille uden Neymar fra VM-slutrunden i fjor, og Dunga lægger ikke skjul på, at Neymar vil blive stærkt savnet i resten af turneringen.

- Neymar er en fodboldpersonlighed, og straffen er meget hård. Vi elsker alle fodbold, og alle ønsker at se ham på grønsværen. Det handler ikke kun om Neymar, det gælder også for spillere som Alexis Sánchez, Lionel Messi og Angel di Maria, siger Dunga.

Den 23-årige angriber og anfører for landsholdet blev idømt en karantæne på fire spilledage som straf for det røde kort, han fik i Brasiliens kamp mod Colombia onsdag.

I overtiden af opgøret blev Neymar rasende. Først sparkede han en bold i ryggen på en modstander, og i den efterfølgende tumult nikkede han en colombiansk spiller en skalle.

Det sydamerikanske fodboldforbund, Conmebol, har ud over at forlænge karantænen også givet Neymar en bøde på 10.000 dollar.

Brasilien, der tabte opgøret i gruppe C mod Colombia med 0-1, spiller søndag sin sidste gruppekamp mod Venezuela.

Brasilien har maksimalt fire kampe tilbage i turneringen, hvis holdet går hele vejen til finalen i Copa America.

/ritzau/

 

Dagens Gossip