Brasilien jagter revanche mod Mexico ved VM

16/06/2014 20:46

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Tirsdag bliver dagen, hvor fodboldfesten lige får et ekstra nøk opad ved VM i Brasilien.

Værtslandet skal for anden gang under slutrunden i kamp, denne gang i Fortaleza, hvor Mexico er modstanderen i gruppe A.

Netop Mexico tilføjede for to år siden Brasilien et smerteligt nederlag på 1-2 i OL-finalen i London, så Brasilien endnu har til gode at vinde olympisk guld.

- Naturligvis var jeg rigtig ked af det, siger den brasilianske offensivspiller Oscar, som var med til at tabe OL-finalen til mexicanerne.

- Brasilien har aldrig vundet OL-guld i fodbold, og vi tabte finalen. Jeg håber bare, at vi kan vinde guld ved det næste OL i Rio, siger Chelsea-spilleren til nyhedsbureauet AFP.

Også Zenit-angriberen Hulk var med til at tabe OL-finalen på Wembley Stadium for to år siden. Han scorede ved den lejlighed reduceringsmålet for Brasilien kort før tid.

Han afviser at tale om hævn og peger på, at Brasilien allerede ved sidste års Confederations Cup fik ram på Mexico med en 2-0-sejr i gruppespillet.

- Ved Confederations Cup forsøgte vi kun at tænke på kampen, og det bliver det samme denne gang. Hvis vi begynder at tænke på hævn, kan vi få problemer, siger Hulk.

Ud over Hulk og Oscar var også Neymar, Thiago Silva og Marcelo fra Brasiliens VM-trup på banen i den tabte OL-finale mod Mexico.

Brasilien vandt sin første kamp ved VM med 3-1 over Kroatien, mens Mexico besejrede Cameroun 1-0.

Oscar forventer en meget svær kamp i den direkte duel om førstepladsen i gruppe A.

- Det bliver helt klart lige så svært som sidste år. Ved VM er der en ekstra motivation for at vinde, og jeg håber, at vi kan gøre det.

- Mexico spiller meget anderledes end Kroatien. De spiller bolden godt frem bagfra, og de er meget dygtige på kontra, siger han.

Kampen mellem Brasilien og Mexico begynder tirsdag klokken 21 dansk tid.

/ritzau/