Brasiliens sportsminister vil gå af før VM

Der er uro i Brasilien før landets værtskab for næste sommers fodbold-VM. Nu meddeler Brasiliens sportsminister Aldo Rebelo, at han vil gå af allerede i december - et halvt år, før VM-slutrunden begynder.

Rebelo overtog jobbet som sportsminister i 2011, efter at en partikollega måtte trække sig på grund af korruptionsanklager.

Inden Rebelo forlader sit embede, skal han overlevere de 12 stadioner, som skal bruges under verdensmesterskabet.

Alle 12 stadioner skal stå klar inden udgangen af december. Men Rebelo er ikke bekymret for, at hans afgang vil skabe problemer for VM-arrangementet.

- Det er at overvurdere min funktion og rolle. Det er den 20. VM-slutrunde. De øvrige 19 foregik uden min deltagelse, siger Rebelo til nyhedsbureauet Reuters.

Sidste år skabte Rebelo en diplomatisk krise, da han nægtede at mødes med Jerome Valcke, der er generalsekretær i det internationale fodboldforbund, Fifa.

Jerome Valcke har kritiseret Brasiliens VM-forberedelser for at være for langsomme, og at landet "havde bruge for et spark bagi".

Rebelo oplyser, at han har planer om at stille op til guvernørvalget i São Paulo.

Den tidligere brasilianske landsholdsstjerne Romario opfordrer til protester, fordi han mener, at der bruges for mange penge på at organisere VM i stedet for på Brasiliens infrastruktur.

- Jeg ønsker, at der bliver protesteret helt frem til næste valg, siger Romario ifølge nyhedsbureauet TT.

Flere af Brasiliens stadionbyggerier er forud for VM blevet forsinket og langt dyrere end beregnet. I mindst fem byer vil transportsystemet ikke nå at blive klar til VM, lyder kritikken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip