Bred aftale: Psykiatrien styrkes med 2,2 milliarder

Partierne bag satspuljemidlerne er enige om at give 2,2 milliarder kroner til psykiatriområdet over fire år, oplyser sundhedsminister Nick Hækkerup (S) og ordførerne på området.

Regeringens forslag lød ellers på at poste 1,6 milliarder kroner i psykiatriområdet, men i de afsluttende forhandlinger i Sundhedsministeriet er det lykkedes for SF og de borgerlige partier at presse regeringen til at øge beløbet med 600.000 kroner.

- Det er lykkes at presse regering til at sætte flere midler af til psykiatrien end de 1,6 milliarder, som var deres udgangspunkt. Jeg er utrolig glad for, det er blevet til 600 milliarder ekstra penge til psykiatrien, siger SF's psykiatriordfører Özlem Cekic i en skriftlig kommentar.

Aftalen betyder blandt andet, at der bliver ansat mere personale, at flere medarbejdere kan komme på efteruddannelse, og at ventelisterne i psykiatrien kan nedbringes.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip