Bredbåndet er alt for smalt i mange af sommerhusene

Landets sommerhuse hakker slemt i bredbåndsforbindelsen i forhold til helårshusene. Selv om både ejere og lejere af feriehuse efterlyser hurtigt internet til mail, Facebook og streaming af film.

I Nordjylland har under halvdelen af sommerhusene adgang til en kablet bredbåndsforbindelse med 30/5 megabit/sekund, mens tallet for de private boliger er 89 procent.

Endnu værre står det til i Region Sjælland, hvor under hver fjerde sommerhus har en tidssvarende bredbåndsforbindelse mod 82 procent af helårshusene.

På trods af regeringens målsætning om, at alle danskere i 2020 skal have adgang til tjept internet på 100/30 megabit/s.

Det viser et udtræk fra Energistyrelsens bredbåndsportal, Tjekditnet.dk, foretaget af brancheforeningen Dansk Energi.

- Også i sommerhuset er det for de fleste vigtigt via nettet at kunne hente underholdning, gå på sociale medier samt at kunne arbejde, siger Christian Berg, chefkonsulent i Dansk Energi.

Ifølge en undersøgelse fra udlejningskæden Feriepartner er trådløst internet det mest søgte kriterie blandt sommerhusgæster fra Tyskland og Skandinavien.

At sommerhuse med hurtigt bredbånd bookes mest genkender direktør Ib Frederiksen fra et af landets største udlejningsbureauer, Sol & Strand.

- Turisterne efterspørger forbindelser, der er kraftige nok til, at alle familiens enheder kan være online. Hastigheden skal være hurtig nok til streaming, så familien kan se en god film om aftenen. Gæsterne forventer samme digitale muligheder i sommerhuset som hjemme, siger han.

- Vores mål er, at alle huse, vi udlejer, skal have gerne hurtige internetforbindelser. I dag gælder det 65-70 procent, siger han.

Ifølge en opgørelse fra Sol & Strand giver hurtigt internet to ugers ekstra udlejning om året.

Landdistrikternes Fællesråd lavede sammen med Dansk Energi for nylig en undersøgelse af den digitale infrastrukturs betydning for vækst og jobskabelse i landets 39 udkantskommuner.

Her udpegede ni ud af ti kommuner hurtig bredbåndsadgang som vigtigt eller meget vigtigt for at understøtte turismen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip