Breivik nægter at se sin far: Bliv fascist først

Politisk overbevisning betyder tilsyneladende mere end familiære bånd for den terrordømte nordmand Anders Behring Breivik.

Den 35-årige Breivik nægter i hvert fald at modtage besøg af sin far i fængslet, før faren skifter politisk overbevisning, skriver den norske avis VG.

I et brev til sin far fra fængslet, skriver Anders Breivik, at faren Jens Breivik først kan komme på besøg i fængslet, når han har droppet sin socialdemokratiske overbevisning og er blevet, hvad den terrordømte kalder "en del af den norske fascistbevægelse."

Kilder med kendskab til brevets indhold siger til VG, at hvis faren modsætter sig sønnens krav, vil Anders Breivik nægte at have kontakt med sin far.

I august kom det frem, at Jens Breivik i løbet af efteråret udgiver en bog. Bogen beskriver blandt andet forholdet til sønnen, der dræbte 77 mennesker under sin terroraktion i Norge 22. juli 2011.

Efter at have detoneret en kraftig bombe i Oslos regeringskvarter, tog Anders Behring Breivik videre til øen Utøya, hvor han begik en massakre mod deltagerne på en politisk sommerlejr, inden han blev anholdt af politiet.

Brevene mellem Anders og Jens Breivik bliver angiveligt en del af farens kommende bog.

- Jeg føler skyld. Og jeg føler ansvar. Hvad hvis jeg havde været en bedre far? Ville Anders så have gjort det, han gjorde?, skriver Jens Breivik blandt andet i bogen.

Jens Breivik har tidligere reageret kraftigt på den måde, som han blev fremstillet på i familien Breiviks hjem, da han boede sammen med Wenche Behring Breivik og sønnen Anders.

Anders Behring Breivik blev idømt 21 års forvaring i 2012.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip