Breiviks døende mor forsøgte at stoppe bog

Wenche Behring Breivik havde underskrevet en kontrakt om, at forlaget Aschehoug måtte udgive en bog om hende. Hun havde ladet forfatter Marit Christensen interviewe hende flere gange og havde sågar givet hende sine dagbøger fra efter tragedien i Oslo og på Utøya den 22. juli 2011.

Men i sommeren 2012 fortrød hun. Hun sagde kontrakten op og betalte sit forskud på 200.000 norske kroner tilbage. Det skriver vg.no.

Læs også: Breiviks mor gav boginterview før sin død

Men Marit Christensen arbejdede videre med bogen.

I mellemtiden var Wenche Behring Breivik nu alvorligt syg af kræft og indlagt på det norske Rikshospital. Sidst på året i 2012 skal Marit Christensen angiveligt have opsøgt Wenche Behring Breivik, og her skrev hun under på en ny kontrakt, der gav Marit Christensen lov til at bruge interviews og dagbøgerne.

Men ifølge en lydoptagelse, som vg.no er kommet i besiddelse af, vidste Breivik ikke, hvad hun skrev under på, og hun satte nu advokater på sagen.

Læs også: Breivik får lov til at studere i fængslet

Det lykkes dog ikke at stoppe bogen, som udkommer i løbet af efteråret.

Wenche Behring Breivik døde 23. marts i år.

Hun er blevet beskrevet som en kvinde, der havde en hård opvækst og psykiske problemer. SÅledes var hun angiveligt heller ikke i stand til at give sin søn, Anders Breivik, en god opvækst.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip