Brian Holm hylder sin polske verdensmester

Den polske cykelrytter Michal Kwiatkowski vandt søndag VM på landevej, og det betyder, at sportsdirektør Brian Holm det kommende år kan prale af at have verdensmesteren i sin Omega Pharma-Quick-Step-trup.

Brian Holm hylder måden, som Kwiatkowski vandt på. Polakken kørte alene i mål, efter at han var stukket af fra de øvrige favoritter inden den sidste stigning i afslutningen.

- Det var en genistreg at angribe der. Det var et eksempel på, at Michal kan tænke ud af boksen. Ingen forventede et angreb før den sidste stigning, men da han nåede derhen, havde han allerede nogle sekunders forspring, siger Brian Holm til eb.dk.

- Det er fantastisk, at ingen reagerede, før det var for sent. Det var et genialt træk, siger Holm, der fortæller, at den 24-årige polak er en speciel type:

- Han er sådan en revisortype, når han ikke sidder i sadlen. Han er høflig og behagelig og yderst vellidt i hele feltet. Det er fint, men det virker bare ikke i et cykelløb. Hvordan sådan en stille fyr kan være så fandenivoldsk, når han cykler, kan jeg ikke forklare.

Danskeren har en plan klar for Kwiatkowskis fremtid.

- Michal er måske ikke enig med mig, men jeg vil mene, at han nu skal satse på klassikerne i nogle år og samtidig gå efter klassementet i kortere etapeløb som Romandiet Rundt, Catalonien Rundt og Schweiz Rundt.

- Og så om tre år kan han give Tour de France sin fulde opmærksomhed, siger Brian Holm, der så landsmanden Matti Breschel (Tinkoff-Saxo) blive overspurtet til sidst og slutte på den bitre fjerdeplads i søndagens VM-løb.

/ritzau/

 

Dagens Gossip