Brian Holm-sag ankes ikke til landsretten

Anklagemyndigheden anker ikke sagen mod Brian Holm, som blev frifundet 3. juli ved retten på Frederiksberg for at krænke en syvårig pige seksuelt.

Det skriver DR Nyheder.

- Det var en enig domsmandsret, der frifandt Brian Holm, og vi vurderer ikke, at landsretten vil nå til en anden vurdering af beviserne, og derfor anker vi ikke sagen, siger vicestatsadvokat Anders Riisager til DR Nyheder.

Dermed er frifindelsen af Brian Holm endelig.

Brian Holm har hele tiden nægtet sig skyldig, og hans forsvarer, Karoline Døssing Normann, procederede for en frifindelse.

Efter dommen hæftede hun sig ved, at dommerne var enige i frifindelsen.

- Den kontakt, der var den nat, var ikke af seksuel karakter. Det beror på en misforståelse, sagde forsvarer Karoline Døssing Normann, og påpegede, at både hun og Brian Holm anerkender, at pigen har følt sig krænket.

Det var i maj, at Brian Holm blev sigtet for at krænke den syvårige pige seksuelt. Han valgte selv at stå frem på et hasteindkaldt pressemøde og fortælle om sigtelsen.

Senere blev han tiltalt efter straffelovens paragraf 232 - om blufærdighedskrænkelse.

Den episode, som førte til, at sagen blev meldt til politiet, fandt sted 26. april mellem klokken 03 og 05 om natten, da Brian Holm kom fuld hjem.

Ifølge pigen krænkede Brian Holm hende både fysisk og psykisk, men ifølge Brian Holm selv, gjorde han ikke noget strafbart. Derfor har han nægtet sig skyldig under hele sagen.

Brian Holm var professionel cykelrytter fra 1986 til 1998. I dag er han sportsdirektør for cykelholdet Omega Pharma-Quick-Step.

Han er også byrådsmedlem for De Konservative på Frederiksberg, hvor han i november sidste år blev valgt ind ved kommunalvalget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip