Brian Holm tiltalt for blufærdighedskrænkelse

Den tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm, er blevet tiltalt for blufærdighedskrænkelse.

Det oplyser hans advokat Karoline Døssing Normann til tv2.dk.

- Der bliver et retsmøde i sagen. Min klient er blevet tiltalt for blufærdighedskrænkelse, siger Karoline Døssing Normann til tv2.dk.

Brian Holm, der nu er sportsdirektør for cykelholdet Omega Pharma-Quick-Step, nægter sig skyldig i tiltalen, siger advokaten.

- Jeg har drøftet anklageskriftet med ham, men han var velforberedt på det. Det ændrer ikke på hans indstilling, nemlig at han nægter sig skyldig, siger Karoline Døssing Normann.

Ifølge tv2.dk ønsker advokaten at holde detaljerne i anklageskriftet for sig selv.

Brian Holm stod selv frem 27. maj og fortalte, at han var sigtet for at have sexkrænket et barn under 12 år, efter at det var kommet frem, at en kendt sportsstjerne var blevet sigtet. Det valgte han at gøre trods råd fra sin advokat.

- Jeg står frem her nu. For jeg vil ikke gå og lege skjul. Jeg vil ikke spille usynlig i flere måneder, sagde en stærkt bevæget Brian Holm ifølge Ekstra Bladet på et hasteindkaldte pressemøde på Café Grock på Frederiksberg.

Han har ikke været anholdt, mens politiet efterforskede sagen.

51-årige Brian Holm var professionel fra 1986 til 1998 og var en værdsat hjælperytter, som dog også hentede 11 sejre, herunder løbene Paris-Bruxelles og Paris-Camembert.Han tilstod i 2002, at han havde dopet sig i sin aktive karriere.

Siden han stoppede med at cykle, har han arbejdet som sportsdirektør for flere forskellige cykelhold, og de senere år har han været tæt knyttet til sprinteren Mark Cavendish.

Brian Holm fik i 2004 konstateret tarmkræft, og har siden fortalt om forløbet i bogen "Den sidste kilometer". Han har også stiftet velgørenhedsorganisationen "La Flamme Rouge", der samler penge ind til kræftpatienter.

Han blev ved kommunalvalget sidste efterår valgt ind i kommunalbestyrelsen for Frederiksberg Kommune for De Konservative. Han har dog søgt orlov, mens sagen står på.

/ritzau/

 

Dagens Gossip