Brian Holm: Tony Martin og Wiggins stikker lidt ud

To af onsdagens deltagere i enkeltstarten ved VM i spanske Ponferrada er lidt mere specielle end mange af de andre ryttere.

Den tyske tempospecialist Tony Martin er tredobbelt verdensmester i enkeltstart og lige nu et stykke over alle andre konkurrenter - inklusive de danske deltagere Rasmus Quaade og Lasse Norman Hansen.

Lige efter Tony Martin er briten Bradley Wiggins regnet som førsteudfordrer. Og netop de to altoverskyggende favoritter kender Brian Holm fra sit arbejde som sportsdirektør for Omega Pharma-Quick Step og tidligere Team Highroad.

- Med hensyn til Tony og egentlig også Bradley Wiggins, som jeg kender ganske glimrende, så er det lidt nogle nørder i forhold til eksempelvis sprinterne.

- Og Tony - det er ikke ment negativt - han er speciel. Det er Wiggins også. Tony kan godt tage på træningslejr, og så har han Tupperware-mad med til hver dag, hvor han ikke går ned til aftensmaden - for at holde vægten.

- Det kan være alt fra mysli til, hvad han mener, han skal spise. Hvorimod han ved, at hvis han tager til en buffet, hvor maden bliver serveret, så får han noget, han måske ikke har lyst til. Så tit og ofte springer han aftensmaden over, siger Brian Holm.

Også Wiggins var en sær snegl på træningslejrene.

- Jeg kan huske til vores træningslejr, at Wiggins kunne finde på at hoppe ind i servicebilen 15 kilometer fra hotellet. Han skulle ikke køre mere. Det var hans træningspas - dertil og ikke længere.

- Wiggins havde et træningsprogram tre måneder frem i tiden, og det holdt han. Han veg ikke en millimeter. Det var ganske imponerende, siger Brian Holm.

- De er sindssygt disciplinerede. De træner tit en time inden morgenmaden, ligesom Ekimov gjorde i gamle dage, for at sætte forbrændingen i vejret. Så spiser de lidt, hygger sig, og så træner de en gang til.

- De stikker lidt ud, dem som er så gode som Tony og Bradley. De går sindssygt meget op i cyklen, positioner, watt og så videre.

- Man skal kende Tony for at holde rigtigt meget af ham. Det er en fordel. Han er introvert, og det er Wiggins egentlig også. Det er som om, at de går fuldstændigt koncentrerede rundt hele tiden. Der er lidt mere fest og farver over Cavendish, forklarer Holm.

Onsdagens VM i enkeltstart begynder klokken 13.30.

/ritzau/