Brite med ebola-symptomer er død i Makedonien

En britisk mand, som har vist symptomer på den frygtede ebola-virus, er død i Makedonien torsdag.

Myndighederne har spærret af for det hotel, hvor briten boede, og dermed har de lukket en anden brite og hotellets ansatte inde i bygningen.

Den nu afdøde mand ankom til hovedstaden Skopje fra Storbritannien den 2. oktober, hvorefter han blev kørt til et hospital om eftermiddagen klokken 15. Flere timer senere døde den britiske mand, oplyser Sundhedsministeriet i Makedonien.

Manden havde haft feber, han havde kastet op og haft indre blødninger, og hans tilstand blev forværret hurtigt, siger Jovanka Kostovska fra ministeriets kommission for infektionssygdomme.

- Det er alt sammen symptomer på ebola, som rejser mistanke, siger Kostovska.

Der er blevet sendt prøver til Tyskland for at få be- eller afkræftet, om briten havde ebola.

Mandens navn er ikke blevet opgivet, men myndighederne fortæller, at han er født i 1956.

En spansk 44-årig sygeplejerske er blevet smittet med ebola og var torsdag aften i alvorlig livsfare ifølge myndighederne i Madrid.

Hun har en mistanke om, at hun blev smittet via beskyttelseshandsker, som hun havde på, da hun behandlede en præst i Madrid, som var blevet sendt hjem fra Sierra Leone med ebola og senere døde af sygdommen.

Syv mennesker er blevet isoleret i Madrid og bliver observeret for sygdommen, efter at de har været i kontakt med den spanske sygeplejerske.

Verdenssundhedsorganisationen WHO vurderer, at Ebola har kostet mere end 3400 menneske livet, men det har primært været i Vestafrika. Omkring dobbelt så mange er smittet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip