Briter opgraderer terrortrussel: I Danmark er den uændret

Politiets Efterretningstjeneste (PET) ændrer ikke sin trusselsvurdering omkring terror, ligesom briterne har gjort fredag. Det oplyser PET til Ritzau.

Ifølge PET henholder man sig fortsat til den seneste trusselsvurdering, som blev udsendt i januar.

Dengang meldte efterretningstjenesten ud, at terrortruslen mod Danmark er alvorlig, men samtidig understregede tjenesten, at risikoen for at blive ramt af terror i Danmark er begrænset.

Den britiske opgradering skyldes ikke, at man har efterretninger om et nært forestående angreb. Men ifølge indenrigsminister Theresa May er et angreb på baggrund af de tiltagende krigshandlinger i Irak og Syrien meget sandsynligt.

Herhjemme lyder vurderingen fra PET - som altså daterer sig tilbage fra januar - at terrortruslen i Danmark hovedsageligt retter sig mod personer med tilknytning til sagen omkring Jyllands-Postens Muhammed-tegninger.

Det er blandt andet personer, som har deltaget i kamphandlinger i Syrien, som ifølge PET udgør terrortruslen herhjemme.

- Det er fortsat en af PET’s største opgaver at holde øje med de personer, som har planer om at rejse til Syrien for at kæmpe og dem, som vender hjem derfra, sagde PET-chef Jens Madsen dengang.

- Der er ikke tidligere set så mange fra Danmark, som på så kort tid er udrejst til en konfliktzone. PET har derfor et intensivt samarbejde med nøglepersoner over hele landet, som er i kontakt med de miljøer, hvor de unge der udrejser, færdes, sagde han.

/ritzau/