Britisk kongehus sender brev til medier: Giv os fred

Den nyfødte britiske prinsesse Charlotte Elizabeth Diana og hendes familie skal have fred for nærgående journalister og påtrængende pressefotografer, kræver kongehuset.

Den royale familie advarer i et brev til britiske medier mod at "chikanere hertugen og hertuginden af Cambridge" ved deres hjem i Norfolk, oplyser BBC ifølge avisen Press Gazette.

I brevet hedder det blandt andet:

- Der har tidligere været en række tilfælde af indtrængen på kongehusets område. Der har hovedsageligt været tale om pressefotografer med telelinser, som ikke udelukkende har observeret, men som også har fotograferet de kongelige under aktiviteter på grunden.

Den nyfødte prinsesses farmor, prinsesse Diana, omkom i en bilulykke i Paris sammen med kæresten Dodi Al Fayedi i 1997, da hun forsøgte at undslippe paparazzi-fotografer.

Brevet til britiske medier skal være underskrevet af hertugparrets pressesekretær, som beder om, at "chikane og brud på privatlivets fred skal ophøre."

Prins Williams og hertuginde Kate rejste onsdag med prinsesse Charlotte Elizabeth Diana og hendes storebror ud til deres hjem i Norfolk.

Charlotte Elizabeth Diana blev født lørdag 2. maj, og hun blev navngivet allerede to dage senere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip