Britisk mand dømt til døden for blasfemi

En pakistansk domstol har dømt en britisk mand til døden for blasfemi, efter at han har påstået, at han er islamisk profet.

Mohammad Asghar, som er 65 år og af pakistansk oprindelse, blev pågrebet i Rawalpindi i 2010 efter at have skrevet et brev, hvori han påstod, at han var profet.

Retten afviste forsvarerens forklaring om, at manden er psykisk syg. Retssagen var sat op i det fængsel, hvor Asghar sidder varetægtsfængslet.

- Asghar påstod, at han var profet, oven i købet inde i retten. Han tilstod det foran dommeren, siger statsanklager Javel Gul til nyhedsbureauet AFP.

- Asghar skrev det tilmed på sit visitkort.

Muslimer mener, at profeten Mohammed er den sidste af en række profeter.

Blasfemi er meget følsomt i Pakistan, hvor 97 procent af befolkningen er muslimer, og fornærmelser mod profeten Muhammed kan føre til dødsstraf.

Der er imidlertid ikke eksekveret henrettelser i civile sager siden 2008 i Pakistan - én soldat er blevet henrettet siden da.

Mohammad Asghar har en lang sygejournal med dokumentation for psykiske problemer.

Hos den britiske repræsentation i Islamabad bekræfter man kendskab til sagen, men man ønsker ikke at kommentere den i detaljer.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip