Britiske jagerfly er i aktion mod Islamisk Stat

Storbritannien er for alvor kommet med i den internationale koalition, der har sat sig for at nedkæmpe Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien.

To britiske Tornado-jagere har været i aktion i luftrummet over Irak. Det er ikke klart, om de har gennemført angreb, men det er første gang, at luftvåbnet har været indsat mod IS, efter at parlamentet i London fredag sagde ja til, at Storbritannien skal deltage i koalitionen.

Journalister fra Reuters siger, at to Tornado-jagere gik i luften fra en britisk luftbase på Cypern klokken 09.25 dansk tid.

De vendte tilbage syv timer senere. Det er ikke klart, om de under deres togt har gennemført angreb på IS.

- Vi kan bekræfte, at Tornado-fly fra Royal Air Force fortsætter med at flyve over Irak. De er nu klar til at blive brugt til angreb, når passende mål er identificeret, sagde en talsmand for det britiske forsvarsministerium, da de to fly var gået på vingerne.

Storbritannien har afsat seks Tornado-jagere til opgaven. Flyene har befundet sig i den østlige del af Middelhavet siden august og har i de seneste seks uger været involveret i efterretningsopgaver i irakisk luftrum.

Det er USA, der fører an i koalitionen, hvor der også deltager en række arabiske og europæiske lande.

Danmark har besluttet at stille syv F16-fly til rådighed for at bombe IS.

Storbritannien har to luftbaser på Cypern, der frem til 1960 var britisk koloni.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip