Brøndby lejer islandsk angriber i Celtic

For et par dage siden blev Simon Makienok solgt til italienske Palermo, og derfor er det på ingen måde uventet, at Brøndby henter en ny angriber ind.

Valget er faldet på den 21-årige islænding Holmbert Fridjonsson, som Brøndby har lejet for det næste år i skotske Celtic FC.

- Aftalen indeholder en meget fornuftig købsoption, skriver Brøndby på sin hjemmeside.

Søndag aften gennemgik Fridjonsson et lægetjek i Brøndby, og han begynder i Brøndby, når han er tilbage fra U21-landsholdsopgaver for Island. Det vil sige før Brøndbys næste kamp i Superligaen 14. september, hvor også Daniel Aggers ventes klar til kamp for de blå-gule.

Sportsdirektør Per Rud udtaler om sin seneste fangst på transfermarkedet:

- Holmbert Fridjonsson er en talentfuld angriber, som vi har haft et godt kendskab til, siden han spillede i Island. Det bliver spændende at se, hvordan han har udviklet sig i Celtic.

- Vi forventer ikke, han træder direkte ind i startopstillingen, da han fortsat er en ung spiller, som skal udvikle sig, men vi ser et stort potentiale i ham. Vi tror på, at han kan videreudvikle sig i vores træningsmiljø.

Per Rud forklarer, at Brøndby har sikret sig en købsoption på den islandske spiller.

- I første omgang er han hos os sæsonen ud, men vi har muligheden for at tilknytte ham på permanent basis, hvis han viser sig tilstrækkelig lovende.

- Som type er han en fysisk stærk angriber, der har et rigtig fint venstreben, som han afslutter godt med. Han er dygtig til at komme i løb ind i feltet, har desuden et fint hovedspil og kan også sagtens gå med i kombinationsspillet.

Efter salget er Makienok håber Brøndby at se noget fra den unge islænding, som ingen af de andre angribere i klubben har.

- Holmbert besidder den klassiske islandske mentalitet med vilje og vinderattitude, og han er bestemt en spændende angriber, der giver os en anden dimension i spillet end vores øvrige angribere efter salget af Simon Makienok, siger Per Rud.

Celtic hentede den unge islænding til klubben i starten af året, men her slog han altså ikke til.

/ritzau/

 

Dagens Gossip