Brøndby melder ud: DM-guld senest i 2018

Superligaklubben Brøndby IF melder målsætning ud: Skal vinde DM-guld senest i 2018. Og medaljer hver sæson. Det oplyser klubben i sit halvårsregnskab.

I sin delårsrapport skriver selskabets bestyrelse, at Brøndby IF skal vinde DM-guld senest i sæsonen 2017/18. Desuden skal holdet vinde medaljer i hver eneste sæson.

- Brøndby IF er en stor klub, og derfor skal vi også have store, sportslige ambitioner. Alle i og omkring klubben ønsker, at Brøndby skal tilbage som en fast bestanddel af toppen i dansk fodbold. Det sker ikke over natten, men vi er kommet et godt stykke vej, siger Brøndby IF’s sportsdirektør, Per Rud i en pressemeddelelse.

I sidste sæson blev klubben nummer fire i Superligaen. I sommeren 2013 balancerede klubben længe på kanten af nedrykningsstregen efter en tung sæson, som resulterede i en niendeplads.

- Den positive udvikling får ikke vores fødder til at lette fra jorden, men vi er selvfølgelig ambitiøse, siger sportsdirektøren.

Brøndby har vundet DM-titlen 10 gange i perioden fra 1985 til 2005.

Klubben har desuden skabt en række ambitiøse mål i forhold til udviklingen af egne spillere til såvel superligatruppen og til ungdomslandshold.

Målet er, at Brøndbys talentprojekt, Brøndby Masterclass, skal være det stærkeste og mest lønsomme talent- og udviklingsarbejde i Danmark.

- Talentudvikling er Brøndby IF’s dna, og vi har investeret mange ressourcer i Masterclass-projektet. Derfor skal vi også have ambitiøse målsætninger på talentfronten. Fra og med 2016 skal Brøndby IF have minimum 25 spillere pr. kalenderår, der får spilletid på et ungdomslandshold, siger Per Rud.

Klubben vil også have, at minimum 50 procent af Superligatruppen i 2017 skal udgøres af spillere fra talentarbejdet.

Ifølge delårsrapporten er økonomien lige nu som forventet.

Halvårsresultatet blev et underskud på 150,4 millioner kroner.

Klubben oplyser, at den forventer et underskud for året på 160-170 millioner kroner. Det er samme forventninger, som tidligere har været meldt ud.

Den økonomiske målsætning kræver, at klubben i fremtiden bliver uafhængig af spillersalg.

Et større spillersalg er øjensynligt på vej inden transfervinduet lukker på mandag. Klubben meddelte torsdag, at den forhandler med udenlandske klubber om et salg af angriberen Simon Makienok.

/ritzau/