Brøndby sejrer over Liverpool og Agger

16/07/2014

Der var kun tale om en venskabskamp, men bedømt ud fra kulissen virkede det som en Champions League-kamp, da Brøndby tog imod Liverpool og ikke mindst den danske landsholdsanfører Daniel Agger.

Brøndby vandt 2-1 i det, som var en generalprøve på superligapremieren på udebane mod FC Midtjylland på søndag. Brøndbys mål blev scoret af Christian Nørgaard og Ferhan Hasani.

Indskiftede Hasani sørgede for kampens detalje, da han i kampens overtid tørrede tre mand og blev matchvinder for Brøndby.

Liverpool stillede op med den tidligere Brøndby-spiller Daniel Agger fra start, og han havde en hård og frustrerende aften i midterforsvaret, hvor han skulle holde styr på mange af de unge reservespillere.

Alle VM-spillerne var nemlig stadig på ferie for Liverpool, og det betød, at stjerner som Steven Gerrard, Daniel Sturridge, Raheem Sterling, Glen Johnson og Jordan Henderson ikke var med på turen til Danmark.

Agger spillede en solid første halvleg, og han forsøgte at vejlede unge spillere som Brad Smith, Tiago Llori og Suso så godt som muligt. Flere gange kunne man dog se Agger gå rundt og ryste lidt på hovedet af elementære fejl fra holdkammeraterne.

En enkelt gang var Agger selv med fremme og afslutte, men Liverpool-anføreren fik sit skud blokeret.

Tilbage i 2005 var Agger med til at vinde det danske mesterskab for Brøndby. I øvrigt sammen med Thomas Kahlenberg og Johan Elmander, som er vendt tilbage til Brøndby efter karrierer i udlandet.

Kahlenberg og Elmander var begge med mod Liverpool - uden at imponere.

Som en gestus skulle Agger bruge to ekstra trøjer, som han havde fået lov til at smide ud til tilskuerne i hver sin ende i pausen.

Ud over Agger var det kun angriberen Fabio Borini og især brasilianeren Phillipe Coutinho, der dryssede lidt stjernestøv ned over Brøndby Stadion og de 25.858 tilskuere.

Det kan undre, at der ikke var plads til Coutinho i Brasiliens VM-trup, for den offensive midtbanespiller har vist god form det seneste års tid og igen mod Brøndby.

Til gengæld var der for mange svage led hos Liverpool, som smed bolden væk alt for ofte og savnede struktur på spillet.

En dårlig aflevering lige hen til en Brøndby-spiller fra højrekanten Suso var også direkte årsag til, at Christian Nørgaard med et flot langskud kunne bringe Brøndby foran med 1-0 efter 23 minutter.

Ud til anden halvleg kom 10 nye Liverpool-spillere, så Aggers arbejdsdag var hurtigt forbi.

De mange Liverpool-rokader gav bonus med det samme, da svenske Kristoffer Peterson udlignede til 1-1 tre minutter efter pausen. Især Thomas Kahlenberg så noget langsom ud, da han skulle følge med Jordan Ibe, som lagde op til udligningen.

Begge hold gik efter sejren i anden halvleg, og Brøndby-backen Riza Durmisi og Hasani var tæt på - begge med frispark på overliggeren.

Også Liverpool havde chancerne til at score flere mål, men Ibe brændte en friløber, hvor den generelt velspillende Brøndby-keeper Lukas Hradecky kom flot ud af sit mål.

Men til sidst endte det hele med en Brøndby-sejr på Hasanis fornemme solopræstation i overtiden, og dermed har Brøndby fortsat aldrig tabt til Liverpool.