Brøndby tager kraftig afstand fra tilskueruroligheder

Fodboldklubben Brøndby IF lægger kraftig afstand til den del af klubbens fans, der er skyld i, at klubben tirsdag blev idømt en bøde på 225.000 kroner for tilskueruroligheder.

- Det er vigtigt at slå fast, at Brøndby IF tager kraftigt afstand fra disse episoder, der er meget beklagelige, skriver klubben på sin hjemmeside tirsdag.

- Vi må konstatere, at der fortsat er individer, der ikke respekterer spillereglerne, men i stedet agerer på en måde, der rammer klubben og står i kontrast til de værdier, som både klubben og langt størstedelen af fanskaren står for.

- Det er utrolig vigtigt, at de implicerede forstår, hvor meget deres opførsel skader den klub, de støtter, lyder det fra klubben.

Bøden var en konsekvens af, at fans i forbindelse med kampe mod FC København og Sønderjyske kastede med lightere og afbrændte romerlys.

De to indberetninger på få dage bringer klubben op på i alt 11 indberetninger i denne sæson om brud på "Cirkulæret om orden og sikkerhed på stadion".

På grund af de mange indberetninger har Fodboldens Disciplinærinstans under Dansk Boldspil-Union (DBU) overvejet skrappere sanktioner. Men Brøndby slap med bøde i denne omgang.

Brøndby forklarer på sin hjemmeside, at klubben bruger mange ressourcer på at løse problemet. Og klubben føler sig overbevist om, at indsatsen vil få effekt på den lange bane.

- Omvendt har forårets episoder gjort det klart, at vi på den korte bane har nogle klare udfordringer med individer i fanskaren, der ikke overholder de gældende regler. Og de udfordringer skal løses.

- Vi kan naturligvis ikke leve med negative episoder, som resulterer i store bøder - eller endnu værre straffe - i kølvandet på vores kampe, skriver Brøndby.

Klubben tilføjer, at der vil komme mere information i den kommende tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip