Brøndby-træner inden FCK-møde: Vi er på rette spor

Mandag eftermiddag skal Brøndby forsøge at revanchere 1-3-nederlaget til FCK, når de to rivaler tørner sammen i Brøndby.

Brøndby-træner Thomas Frank håber, at holdet kan bygge videre på en god periode med sejre i de to seneste kampe, og at holdets fans hjælper.

- Det betyder meget, at vi spiller i egen hule, og der er ingen tvivl om, at vi kan skabe et kæmpe pres fra vores fans. Det er en af de ting, der kan få tingene til at tippe til vores fordel.

- Generelt er vi på rette spor. En god præstation og tre point mandag vil gøre, at vi kan holde momentum, så det er det, vi arbejder knaldhårdt for. En stime af point ville være dejligt, siger Frank.

Brøndby fik langt fra nogen drømmestart på foråret i Alka Superligaen med blot et enkelt point i de første tre kampe. Dertil en skuffende exit fra DBU Pokalen efter nederlag til Sønderjyske.

Snakken om, at Brøndby-træner Thomas Frank var tæt på en fyreseddel, tog til i styrke, og det hjalp bestemt ikke, da holdet 8. marts tabte 1-3 til ærkerivalerne fra FC København.

Langt fra første og næppe heller sidste gang, der har været snak om en trænerfyring i Brøndby. Thomas Frank er manden, der sidder i det måske mest omtalte trænersæde i dansk fodbold, og han siger, at han tager mediernes skriverier med sindsro.

- Det er en del af det at være træner i den mest eksponerede klub i Danmark. Så bliver man stillet til regnskab for en masse ting, siger Thomas Frank.

Men medier er langt fra kun en kilde til stress og pres udefra, når man spørger Brøndby-træneren. Han bruger dem i sit arbejde og forholder sig dagligt til de ting, aviserne skriver, og som der tales om i tv og radio.

- Selvfølgelig kunne det da være rart, hvis der kun blev skrevet gode ting, for jeg læser meget af det og bruger det konstruktivt.

- Efter kampene kigger jeg på responsen fra de forskellige medier. Heldigvis kan nogle af medierne godt se nuancer. De kan både se de ting, vi gør godt, og de ting, vi gør knap så godt. Og se det ud fra, hvilken situation vi er i, og hvor vi er i vores forløb, siger han.

Men ikke alle medier er så nuancerede i deres dækning, som Thomas Frank kunne ønske.

- Jeg er meget bevidst om, hvilke journalister jeg skal give meget, og hvem jeg ikke skal give så meget.

- For der er journalister, som får at vide på redaktionsmødet, at de er nødt til at skrive den anden vinkel, for det er den, der sælger aviser. Jeg formoder, at det er derfor, de spørger om de samme ting hver uge.

- Ville man lave noget mere nuanceret journalistik, og det er ikke engang ment som en provokation, kunne man finde nogle langt mere interessante og relevante vinkler.

- Men jeg ved godt, det åbenbart ikke er så interessant som at stille spørgsmål til min person, så det er en del af jobbet, siger han.

Thomas Frank tager det dog ikke så tungt, når der skrives eller snakkes om, at han er fyringstruet.

- Så længe jeg mærker fuld opbakning fra klubben, og det også er det, der bliver meldt ud internt og eksternt, at jeg har, så kan medierne skrive nok så meget, siger han.

Kampen mellem Brøndby og FCK fløjtes i gang klokken 16.

/ritzau/

.

Dagens Gossip