Brøndbys borgmester: Fremtiden er truet af Hizb ut-Tahrir

Brøndbys mangeårige borgmester Ib Terp (S) advarer mod den islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir som, med borgmesterens ord, kort før jul kuppede boldklubben Brøndby Strand IK.

I sidste uge blev en beboerforening ved navn PAB 8 ifølge borgmesteren også forsøgt kuppet. Det skriver Berlingske onsdag.

- Jeg er bange for, at Brøndby Strand Idrætsklub har været tænkt som første skridt mod indførelse af kalifatet i Brøndby Strand. Det er måske dramatisk sagt, men ikke urimeligt meget.

- Det lykkedes i boldklubben, og de forsøgte at følge op på succesen ved at overtage magten i PAB 8, hvilket heldigvis ikke lykkedes, siger Ib Terp til avisen.

I sidste måned kom det frem, at Brøndby Strand IK's tidligere bestyrelse blev væltet på en ekstraordinær generalforsamling i december, og at den nye bestyrelsesformand, Zahid Mansoor, og den nye kasserer er medlem af Hizb ut-Tahrir.

Klubbens nye bestyrelse stoppede salget af øl og pølser i klubben. Bestyrelsesformand Zahid Mansoor har dog afvist at blande sport og religion sammen på stedet.

Borgmesteren er dog forsat bekymret.

- Det er vigtigt at sige, at det her ikke er en kamp mellem kristne og muslimer. Det er en kamp mod Hizb ut-Tahrir. Vi er dybt bekymrede over, at Hizb ut-Tahrir har taget magten med deres meget udtalte intolerance over for alle værdier, der ikke er deres, siger Ib Terp.

Zahid Mansoor har ikke besvaret Berlingskes forsøg på at forholde ham anklagerne.

Hizb ut-Tahrir har flere gange været udsat for massiv kritik af danske politikere, ligesom organisationen både i Vesten og i den muslimske verden anses for at være en radikal islamistisk bevægelse.

Siden organisationen blev stiftet, har den haft som erklæret mål at arbejde for genetableringen af kalifatet, islamisk statsform, som den eneste legitime institution for verdens muslimer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip