Bror finder otte søskende dræbt af knivstik i Australien

Australien er blevet ramt af den anden tragedie på kun fem dage.

Politiet i delstaten Queensland bekræfter fredag eftermiddag lokal tid, at otte børn er blevet fundet dræbt i et hus i en forstad til byen Cairns i det nordøstlige Australien.

Drabsofrene er børn i alderen 18 måneder til 15 år. Politiet har ikke ønsket at bekræfte yderligere detaljer i sagen, men er massivt til stede i kvarteret, hvor drabene er sket.

- Jeg kan berolige folk i området med, at de ikke skal være bekymrede for, om der kan ske mere. Men selvfølgelig er det en tragisk, tragisk hændelse, siger kriminalinspektør Bruno Asnicar fra politiet i Cairns på et pressemøde.

Foruden de dræbte er en 34-årig kvinde blevet bragt til hospitalet med sår efter knivstik. Hendes tilstand beskrives som stabil, og ifølge politiet hjælper hun politiet med at klarlægge forløbet.

Hun menes at være mor til syv af de otte dræbte børn, oplyser politiet.

- Der er ikke nogen formelle mistænkte, siger Asnicar.

- Vi snakker med en bred vifte af personer. Alle personer, der har været involveret de seneste to-tre dage, har vores interesse, siger han.

En 20-årig mand, der ifølge avisen Cairns Post er storebror til de dræbte børn, fandt sine mindre søskende dræbt, da han ville aflægge et julebesøg i huset, der ligger i forstaden Manoora.

Det er uvist, hvornår drabene er begået, men den 20-årige mand slog alarm kort før middagstid. Han modtager nu krisehjælp.

De første meldinger i australske medier gik på, at to voksne personer også har fået behandling for skader, men det er ikke bekræftet.

Australske medier rapporterer desuden, at området er plaget af meget kriminalitet.

Cairns ligger helt ude i det nordøstlige hjørne af Australien omkring 1700 kilometer nord for Brisbane, som er hovedstad i Queensland. Politiet i Brisbane har sendt eksperter til Cairns for at assistere det lokale politi med efterforskningen.

Mandag blev Australien ramt af en anden tragedie, da en gidseltagning i Sydney endte med, at to gidsler blev dræbt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip