Bror til halshugget brite: Han ønskede at hjælpe andre

Når 44-årige David Haines deltog i humanitære hjælpeaktioner rundt om i verden, havde han det allerbedst, lyder det fra broren til den britiske statsborger, som i en video angiveligt bliver halshugget af oprørsgruppen Islamisk Stat (IS).

I en udtalelse offentliggjort af det britiske udenrigsministerium siger broren til den dræbte, at David Haines var en "helt almindelig fyr", der nød at hjælpe andre.

- David var mest levende og entusiastisk i sin rolle som humanitær hjælper. Hans glæde og forventning til det arbejde, han rejste til Syrien for at udføre, er for mig og resten af familien det vigtigste i hele denne triste affære, siger Mike Haines, der understreger, at David Haines "var elsket af hele sin familie og vil blive frygteligt savnet."

I en video offentliggjort lørdag bliver familiefaren David Haines tilsyneladende halshugget af en maskeret mand. Videoens ægthed er endnu ikke fastlagt, men to tidligere videoer fra gruppen er blevet verificeret som autentiske, og disse viser halshugningen af to amerikanske journalister - henholdsvis James Foley og Steven Sotloff.

David Haines har tidligere arbejdet som nødhjælpsarbejder for FN på Balkan og hjulpet nødlidende lokalbefolkninger i Libyen og Sydsudan.

- David hjalp mennesker i nød. Han hjalp dem, der havde brug for det, uanset race eller religion. Det var i sin tid på Balkan, at David besluttede sig for, at humanitært arbejde var det område, han ønskede at beskæftige sig med, siger Mike Haines.

Han beskriver David Haines som en "god bror, der altid var der, når jeg havde brug for ham."

- David var, når han var i humør til det, festens midtpunkt. På andre tidspunkter var han den mest irriterende pestilens. Han ville sikkert sige det samme om mig, lyder det fra Mike Haines.

David Haines blev kidnappet i Syrien sidste år af Islamisk Stat. Familiefaren boede i Perth i Skotland og blev kidnappet efter blot tre dage i Syrien. Han var rejst til landet for at arbejde som nødhjælpsarbejder for den franske organisation Acted.

Haines efterlader sig to døtre - en i teenagealderen og en fireårig - fra to forskellige ægteskaber.

/ritzau/

 

Dagens Gossip