Brysterne til venstre er forbudte - dem til højre er ikke: Derfor skal du se en kvinde tage på disse mandebryster

23/04/2016 11:57

Kirstine Petersen

Nyheder

Mest læste i dag

Hvis du lægger et billede eller en video på facebook, der viser en kvindes bryster og brystvorter, så bliver den fjernet. Lægger du derimod billeder eller en video op af mandlige bryster og –vorter, ja så er det helt ok og må blive på det sociale medie.

Det har en argentinsk organisation, MAMCA, valgt at gå imod i en ny, undervisningsvideo, der skal hjælpe kvinder med at spotte tegn på brystkræft i et tidligt stadie. Problemet, organisationen stod over for, var altså, at de ikke kunne bruge en kvindlig model til at vise, hvordan kvinder skal tjekke deres bryster. Derfor brugte de ”Henry” – en mand med store, fyldige mandebryster.

Læs også: 7-årig pige græd da hun skulle klippes skaldet: Så gjorde frisøren noget fantastisk

Det er der kommet nedenstående video ud af, som starter med en kvinde, der knapper sin skjorte op – men ender med at Henry løber med rampelyset, da han bruges som model. Videoen gennemgår herefter de trin, kvinder bør gennemgå med jævne mellemrum, hvis de vil tjekke sig selv for knuder, rødmen eller andre afvigelser, der kan være tidlige tegn på kræft.

Stil dig foran spejlet og tryk hele vejen rundt om brystet og brystvorterne med din hånd. Læg mærke til, om der er hævelser, rødme eller knuder, som ikke plejer at være der. Stræk en arm i vejret og brug den anden til at køre tre samlede fingre fra armhulen og ned mod brystet og rundt i en cirkel om brystet og brystvorten. Se øvelserne udført i det humoristiske, men også alvorlige indslag her:

Læs også: ‘Tjek nu bare de skide bryster’: Kræftoverlever er rystet over cola i kavalergangen

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler: