Buffet-alarm afblæst: Dårlig svømmer-mad er smidt ud

Lotte Friis måtte fredag melde fra til 1500 meter fri ved EM i svømning på grund af et maveonde, som hun formentlig har raget til sig ved buffeten på hotellet, hvor alle svømmerne er indkvarteret.

Selv om flere af holdkammeraterne har haft rumlen i maven, ser det dog ikke ud til, at der er flere afbud på vej fra de danske svømmere.

- Vi er kommet rimeligt nådigt igennem. Nogle af de andre hold har haft flere, der har været nede. Men det er ret hurtigt, at folk er kommet over det.

- For Lottes vedkommende er energibehovet så stort på en 1500 meter fri, at det virkede unødvendigt at stille op uden at være på toppen. Hun svømmer jo ikke her for at få erfaring, siger Mikkel von Seelen, der er sportschef i Dansk Svømmeunion.

Han er sikker på, at hotellet har taget hånd om problemet, og at risikoen for yderligere smitte er minimeret.

- Svenskerne var gode til at tage fat i hotellet og bede dem om at smide al salat, is, mejerivarer og æg ud. Dem, der har forstand på det, udelukker kød, for så havde de syge haft det værre, siger Mikkel von Seelen.

Han ærgrer sig over, at noget sådant kan ske ved årets vigtigste svømmebegivenhed, men minder også om, at den slags kan ske.

- Det må jo selvfølgelig ikke ske til sådan et stort mesterskab, men det er nok svært at undgå, at folk bliver lidt sløje, når man er 15 atleter af sted i 10 dage.

- Man siger jo, at elitesvømmere er mere modtagelige, fordi kroppen bliver presset så hårdt, siger han og understreger, at sygdommen muligvis slet ikke er hotellets skyld.

- Der kan jo også være sket det, at nogen har taget en håndfuld nødder uden at bruge skeen, og så kan den slags jo hurtigt sprede sig, siger sportschefen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip