Bulgarske romaforældre afhøres i Maria-sag

Bulgarsk politi efterforsker i øjeblikket, om et romapar er biologiske forældre til en lille blond pige, som er blevet fjernet fra en romalejr i Grækenland.

Torsdag blev Sashka Rouseva og Angel Rousev afhørt i byen Nikolaevo i den sydlige del af Bulgarien, skriver nyhedsbureauet BGNES.

Nationale medier skriver, at parret menes at være biologiske forældre til pigen, der er kendt som Maria.

En af det bulgarske romapars sønner, Ysous, er citeret for at sige, at familien har været på en rejse til Grækenland, hvor de har efterladt Maria.

Kvinden, som menes at være Marias mor, siges at have fortalt en nabo, at hun har solgt sit barn for 500 levs (1900 kroner).

En talsmand for romalejren i Nikolaevo har afvist, at der skulle være en mere eller mindre fast "handelsaftale" om salg af børn.

Det bulgarske nyhedsbureau beretter, at parret i romalejren har op til 10 børn, og fem af dem er blonde som "Maria".

Den lille pige blev fjernet fra den græske romalejr 16. oktober i forbindelse med en politirazzia for narko og våben.

Mandag blev romaparret sigtet for at have bortført Maria, og en dna-test har bekræftet, at pigen ikke er i familie med den 39-årige mand og den 40-årige kvinde, som begge blev beordret varetægtsfængslet mandag.

Manden og kvinden har nægtet, at de har bortført pigen.

Naboerne i den græske romalejr har hævdet, at Marias biologiske forældre er bulgarere, og at hendes far har været i lejren for nylig.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip