Butterflytalentet Bromer fortsætter med at imponere

Svømmeren Viktor Bromer er 21 år og er til sit første seniormesterskab på langbane, men sikken en debut, han indtil videre har fået.

Både i indledende heat og i semifinalen på 200 meter butterfly har han sat hurtigste tid af alle og banker dermed særdeles kraftigt på til en medalje i torsdagens finale.

Specielt fordi han fortsat har til gode at svømme et ordentligt disponeret løb.

- Jeg stressede for meget i begyndelsen i indledende, og derfor prøvede jeg at tage det stille og roligt i semifinalen, og begge metoder gav samme resultat. Måske også fordi jeg tog det for afslappet på de første 100 meter.

- Men hvis jeg nu kunne finde den gyldne middelvej og lægge lidt hårdere ud, så tror jeg, at jeg kan hente noget der, siger Bromer, der var hele 88 hundreddele hurtigere end den næstbedste i semifinalen, polakken Pavel Korzeniowski.

Aalborg-svømmeren har været meget hemmelighedsfuld om sin målsætning for EM, men efter semifinalen lukkede han op for posen.

- Målsætningen var en plads i finalen. Så nu skal jeg bare have det sjovt resten af stævnet og i finalen i morgen, siger Bromer.

Hvis han får medalje, vil det være den første ved et EM til en dansk herresvømmer siden Jakob Andkjærs bronze på 50 meter butterfly i 2006.

/ritzau/

 

Dagens Gossip