Button: Varmen og de hurtige sving er vores problem

McLaren-bilerne med Kevin Magnussen og Jenson Button kom ikke hurtigt nok rundt i svingene under fredagens træning på Sepang-banen i Malaysia.

Især under eftermiddagens træningsomgange var problemet udtalt, fortæller Jenson Button.

- Vi var meget svage i de hurtige sving, og det er noget, vi skal arbejde med inden søndagens løb, siger den 34-årige englænder.

I forhold til årets første Formel 1-løb for fjorten dage siden i Australien har McLarens teknikere blandt andet ændret fronten på bilerne i forsøget på at lukke hullet op til de to Mercedes-biler, som i øjeblikket er de hurtigste i feltet.

Og så er der de omstændigheder, som hverken ingeniører, tekniske direktører eller mekanikere kan ændre på: vejrforholdene.

Både Jenson Button og Kevin Magnussen siger, at det vil være en fordel for McLaren, hvis det bliver mindre varmt, når det under lørdagens kvalifikation bliver afgjort, hvordan kørerne starter i årets andet løb.

- Banetemperaturerne (under fredagens træning, red.) var et problem. Det ser ud til at blive lidt køligere både lørdag og søndag. Og regn må der også gerne komme, siger Jenson Button.

McLaren-kørernes tider under fredagens to træningssessioner - formiddag og eftermiddag - bekræfter, at bare et mindre fald i lufttemperaturen gør bilerne mere konkurrencedygtige.

Button og Magnussen sluttede som henholdsvis nummer fire og fem efter formiddagens træningsomgange.

Under eftermiddagens træning faldt de tilbage til en ottende og en 12. plads.

- Bilerne fungerede simpelthen bedre under formiddagens køligere temperaturer, konstaterer Jenson Button.

Vejrudsigten for Sepang-området lyder på 34 grader både lørdag og søndag. Det er uændret i forhold til fredag. Til gengæld er der chance for, at McLaren-holdet får opfyldt ønsket om regn begge dage.

Sandsynligheden for nedbør lørdag er på 60 procent og 70 procent søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip