Bygning kollapser i Kairo: Mange er dræbt i ruinerne

En etapeejendom er styrtet sammen i den egyptiske millionby Kairo, og 13 personer meldes dræbt ifølge egyptiske myndigheder.

Mindst syv personer er kvæstet i ruinerne af den otte etager høje bygning, der faldt sammen natten til tirsdag i den vestlige forstad Matariya.

Der er forskellige forklaringer på, hvorfor bygningen pludselig faldt sammen, men det tyder på, at en af forklaringerne er ulovligt byggeri.

- Vi kender endnu ikke årsagen til ulykken, men vi har fået forklaret, at to etager helt ulovligt for nylig er bygget ovenpå den eksisterende bygning, siger Abdul Qadar fra det egyptiske katastrofeberedskab ifølge BBC.

Ifølge kilder, som det egyptiske medie al-Ahram har talt med, skete ulykken som følge af en gaseksplosion i forbindelse med byggeri på anden etage.

Redningsarbejdere søger fortsat efter savnede i ruinerne, og flere bygninger lige omkring ulykken er evakueret som en sikkerhedsforanstaltning.

Det er ikke første gang, at en bygning styrter sammen i det nordafrikanske land, som har store problemer med ulovligt og farligt byggeri.

I fjor mistede 28 mennesker livet, da en bygning faldt sammen i havnebyen Alexandria.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip