Bygning styrtede i grus: Hel boligblok tilbydes genhusning i Frederikshavn

Sammenstyrtningen af en del af bygningen på Provst Dreslers Vej i Frederikshavn har fået boligforeningen Vesterport til fremadrettet at tilbyde genhusning til alle beboere i boligblokken, når renoveringen foregår nær deres lejligheder.

Det oplyser boligforeningens direktør, Steen Møller Andersen, til Ritzau.

- Vores beboere oplever naturligt en stor grad af usikkerhed omkring projektet, så har vi besluttet at tilbyde alle - og ikke kun de evakuerede - men alle beboere i lejligheder, der fremadrettet skal renoveres, at de kan blive genhuset, mens processen foregår i og omkring deres lejligheder, siger han.

- De bliver genhuset i nærområdet, eller hvor vi nu kan finde en lejlighed til dem i eller omkring Frederikshavn.

På nuværende tidspunkt er tre opgange blevet evakueret og beboere bor henholdsvis midlertidigt på Hotel Jutlandia i Frederikshavn eller hos venner.

De evakuerede beboere kan se frem til torsdag at få lov at hente deres mest nødvendige ejendele i deres lejligheder.

- Vi regner med, at beboerne torsdag morgen for første gang får mulighed for hente det mest nødvendige i deres lejligheder, siger Steen Møller Andersen.

Derudover tilbyder boligforeningen hjælp til at erstatte, hvad end der må ligge begravet under murbrokkerne.

- Det er sådan, at hver beboer bliver udstyret med rekvisitioner til at kunne købe ind for 5000 kroner til fornødenheder såsom tøj. Det er noget, boligforeningen stiller til rådighed for dem

Årsagen til kollapset bliver først undersøgt onsdag, når det er sikkert at bevæge sig ind i lejlighederne.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip