C20-aktier retter sig en smule op efter morgenblødning

Fra morgenstunden så det ud til, at de danske aktiekurser skulle tage et ordentligt dyk på den første børsdag efter en dramatisk weekend i forhandlingerne om den græske gældsbyrde.

C20 Cap-indekset faldt fire procent efter et par minutters handel, men siden har kurserne rettet sig betydeligt op.

Indekset er ved middagstid oppe i et knap så voldsomt fald på 1,6 procent. Og det modsvarer meget godt de faktiske realiteter, mener investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

- Den første reaktion var meget forståelig i forhold til den megen panik, som grækerne har skabt på deres egen hjemmebane.

- Men det er lidt ude af trit med de økonomiske fundamentaler, herunder at risikoen for en græsk exit fra euroen efter min mening fortsat er under 50 procent, siger han.

Per Hansen mener heller ikke, at de kommende dages begivenheder frem mod folkeafstemningen på søndag behøver byde på endnu større kursfald, hvis ikke det var for den indbyggede nervøsitet i markedet.

Det kan for eksempel ikke komme bag på investorerne, at grækerne tirsdag formentlig ikke kan betale et afdrag på 1,5 milliarder euro til Den Internationale Valutafond.

Og der har også været ret klare udmeldinger fra Den Europæiske Centralbank, som siger, at grækerne ikke kan få yderligere løn eller får længere frist til at betale sin gæld her.

- Alligevel vil kurserne formentlig bølge frem og tilbage afhængigt af udmeldingerne fra Bruxelles og Athen.

- Derfor vil udviklingen formentlig fortsat være meget nervøs, og på den led er faren for flere kursfald ikke overstået, siger Per Hansen.

Grækenland udgør lige nu omkring to procent af eurozonens samlede økonomi, og Danmarks samhandel med Grækenland er begrænset.

/ritzau/

 

Dagens Gossip