Californien forbyder SeaWorlds avl af spækhuggere

Forlystelsesparken SeaWorld i den amerikanske delstat Californien har fået forbud mod at avle på deres dyr i fangenskab.

Det har myndighederne i Californien besluttet, skriver CNN.

Afgørelsen er faldet i forbindelse med en ansøgning om at udbygge forlystelsesparken, der er kendt for sine show med spækhuggere og delfiner.

SeaWorld har fået tilladelse til at bygge større bassiner til parkens spækhuggere. Men kravet er, at der ikke fremover kan avles på nogen af de 11 hvaler, der i dag lever i bassinerne.

Byggeprojektet er godkendt "mod en betingelse, der forbyder avl i fangenskab, kunstig befrugtning samt salg, handel eller overdragelse af et hvert dyr i fangenskab", lyder det ifølge BBC i afgørelsen.

Beslutningen er udelukkende gældende for SeaWorld i San Diego, Californien, og gælder ikke selskabets parker i Florida eller Texas.

I en skriftlig udtalelse skriver SeaWorld, at man er "skuffet" over myndighedernes beslutning.

- At parre sig er en naturlig, fundamental og vigtig del af et dyrs liv, og at frarøve et socialt dyr denne rettighed til at reproducere sig er umenneskeligt, siger SeaWorld San Diegos præsident, John Reilly, i udtalelsen ifølge BBC.

Hundredvis af tilhørere var samlet torsdag aften for at høre afgørelsen. Spækhuggernes levevilkår i SeaWorld er kommet i søgelyset efter en række kritiske historier og dokumentaren "Blackfish" fra 2013.

SeaWorld selv har afvist kritikken som "falsk og misvisende".

Den amerikanske dyrerettighedsorganisation Peta jubler over afgørelsen.

- SeaWorld har indrømmet, at man havde til hensigt at avle flere spækhuggere til de nye bassiner, men beslutningen i dag sikrer, at spækhuggere fremover ikke vil blive dømt til et liv i ensomhed, afsavn og elendighed, lyder det fra Peta-talsmand Ben Williamson ifølge CNN.

- SeaWorld er et cirkus for havdyr, og spækhuggerne er dets misbrugte elefanter, siger han videre i en skriftlig udtalelse.

I august offentliggjorde SeaWorld Entertainment et fald på 84 procent i indtjening i andet kvartal i år sammenlignet med samme periode i 2014. Samtidig er besøgstallet faldet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip