Cameron advarer Rusland om radikal forandring

Storbritanniens premierminister, David Cameron, advarer Rusland om, at dets relationer til den øvrige verden vil blive "radikalt forandret", hvis Rusland fortsætter dets nuværende politiske kurs i Ukraine.

- Russernes handlinger i Ukraine er uacceptable og kan ikke retfærdiggøres, siger Cameron, der beskylder styret i Moskva for at tvinge Ukraine til at opgive deres demokrati ved at rette et pistolløb mod ukrainerne.

Ukraines forsvarsminister, Valerij Heletej, advarer samtidig om, at en "storkrig" er brudt ud mellem Rusland og hans land om fremtiden, og at det kan komme til at koste titusinder livet.

Den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, anklager Rusland for "direkte og åben aggression" mod nabolandet.

Menneskerettighedsgrupper siger til det franske nyhedsbureau AFP, at op mod 15.000 russiske soldater er blevet sendt til Ukraine, og at mindst 200 af dem kan være blevet dræbt i kamp.

Rusland nægter, at der har været regulære russiske styrker i Ukraine for at støtte de prorussiske separatister, som kæmper mod styret i Kijev og Ukraines militær. Men der har i de seneste uger været mange tegn på, at russiske soldater er sat ind i konflikten.

Valentina Melnikova, som leder Komitéen for Soldaters Mødre, der udgør den vigtigste organisation for pårørende til soldater, siger, at mellem 7000 og 8000 russiske soldater er i Ukraine nu.

Hun anslår, at der over de seneste to måneder har været mellem 10.000 og 15.000 russiske soldater i Ukraine i de seneste to måneder. Andre kilder i organisationen oplyser, at et hospital nær grænsen behandler et stort antal sårede russiske soldater.

- Jeg er desværre overbevist om, at jeg har ret, siger hun til AFP med henvisning til informationer fra familier, hvor mænd og deres sønner har været sendt på manøvrer tæt på grænsen til Ukraine - og så pludselig har været helt uden for rækkevidde i periode.

- De militære kommandanter gennemføre en hemmelig specialoperation, siger Melnikova, som er medlem af forsvarsministeriets offentlige råd.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip