Cameron chokeret over brite på Foyle-video

Den britiske premierminister, David Cameron, siger, at han er chokeret over, at en britisk statsborger efter alt at dømme var involveret i en video, der viser halshugningen af den amerikanske journalist James Foley.

- Det er stadig mere sandsynligt, at det var en britisk jihadist, som stod for halshugningen, siger Cameron, mens eksperter i London arbejder på at få identificeret videoens bøddel, som har en tydelig britisk accent.

Cameron afbrød sin ferie for at deltage i krisemøder om de trusler, der kommer fra Islamisk Stat. Han siger, at det er "dybt chokerende", at manden, der foretog halshugningen, formentligt er britisk.

Premierministeren, der talte til journalister efter et møde med nøgleministre i Downing Street, siger, at "alt for mange briter" var rejst til krigszonerne i Mellemøsten for at slutte sig til jihadister.

- Jeg fordømmer den barbariske og brutale handling, som har fundet sted, og lad mig sige klart, hvad denne handling er - det er drab, et drab, som ikke kan retfærdiggøres, siger Cameron.

Mellem 400 og 500 britiske statsborgere menes at være rejst til krigszonerne i Mellemøsten. Cameron siger, at pas vil blive inddraget fra folk, som formodes at rejse til Syrien eller Irak, og han pointerer, at myndighederne vil retsforfølge dem, som deltager i ekstremistisk vold.

Cameron betoner også, at London vil arbejde sammen med den nye irakiske regering og hjælpe med at væbne de kurdiske styrker i det nordlige Irak, som kæmper mod Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip