Camilla Pedersen efter koma: Det er mit livs vigtigste kamp

Lotte Sørensen

|

13/10/2013

Dagens topnyheder

Camilla Pedersen lå i koma i 19 dage og er nu i gang med genoptræningen på Hammel Neurocenter. Det går over al forventning, og hun har nu overskud til at læse nogle af de mange artikler og Facebook-hilsener, der er skrevet under hendes sygdomsforløb.

- Det er utroligt overvældende, og jeg kan slet ikke finde de rette ord til at udtrykke min taknemlighed og glæde over de hilsner, blomster og tanker, der er blevet sendt til mig fra hele verden på nuværende tidspunkt, siger Camilla Pedersen til indsamlingtilmille.blogspot.dk, hvor vennerne samler ind til hende, da hun ikke længere har en indtægt som elitesportsudøver.

Læs også: Kæmpe fremskridt efter koma: Camilla Pedersen smører sin egen mad

- Det er uvirkeligt, at der er så mange mennesker, der har fulgt min kamp tilbage til livet, og det er vildt, at der er så mange, der ønsker mig det bedste og har valgt at støtte mig. Det varmer så meget, og jeg havde aldrig troet, at der ville være så mange, der bekymrer sig om mig, siger hun.

- Fra at jeg har været meget tæt på at dø, har jeg nu taget et stort skridt tilbage til livet, men jeg ved også, at der venter mig en lang, sej kamp forude. Mit livs vigtiste kamp, og den udfordring tager jeg, siger hun.

Læs også: Dansk europamester fortsat i koma: Venner samler ind til Camilla Pedersen

Camilla Pedersen er europamester i triatlon og skulle have været til verdensmesterskaberne Iron Man på Hawaii. Men 3. september styrtede hun på sin cykel under træningen.

Hjelmen flækkede, og Camilla Pedersen blev lagt i kunstigt koma på grund af alvorlige blødninger i hjernen.

Billedet er taget denne weekend, hvor Camilla Pedersen har været på besøg hjemme i Esbjerg. I dag går turen tilbage til Hammel Neurocenter, hvor genoptræningen fortsætter.

Camilla Pedersen har stadig brug for ro til at komme sig efter ulykken. Familien beder derfor om, at man ikke kontakter hende. I stedet kan man sende en hilsen til hende på Facebook.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med