Canada tager snæver sejr mod Tjekkiet

13/05/2014

Tjekkiet-Canada er et af de opgør, som altid er imødeset med spænding og forventningens glæde ved VM i ishockey.

Mandagens opgør i Hvideruslands hovedstad Minsk, blev også en af de bedre, da Canada vandt 4-3 over et tjekkisk hold, som egentlig var sat ud af spillet, men alligevel kom stærkt igen.

Tjekkerne tog føringen med en scoring af Roman Cervenka efter seks minutter. Canadierne udlignede knapt fem minutter senere, så det var først i anden periode, at det rigtigt brød løs.

Her scorede canadierne tre gange og skabte noget, som lignede en sikker føring på 4-1 inden sidste periode.

Canadas scoringer til 3-1 og 4-1 blev sat ind med kun 17 sekunders mellemrum, og det kunststykke gjorde tjekkerne dem næsten efter i tredje periode.

Midtvejs i tredje periode scorede Jiri Novotny og Tomas Hertl med kun 49 sekunders mellemrum. Nok til at gøre kampen spændende, men ikke nok til for alvor at ryste canadierne.

Canada fører nu VM-gruppe A med syv point for tre kampe. Norge har seks point, men det er kun for to kampe. Danmark er sidst i gruppen med nul point for to kampe - danskerne møder Italien tirsdag.