Canada topper pulje med VM-sejr over Sverige

18/05/2014

Selv om de kom bagud 0-2 tidligt i anden periode, kunne Canadas ishockeyspillere forlade isen i jubel, da VM-opgøret mod Sverige var slut i Minsk.

Canadierne fik udlignet til 2-2 og tvang kampen i overtid. Her scorede Ryan Ellis efter godt og vel to og et halvt minut.

Sejren betyder, at Canada overtager førstepladsen i Danmarks VM-pulje foran Sverige.

Efter knapt 14 minutter i første periode var det svenskernes Joakim Lindström, der åbnede scoringen i opgøret mellem gruppe A's to bedste mandskaber.

Og svenskerne kom på noget, der mindede om sejrskurs efter kun et minut i anden periode, da Linus Klasen øgede til 2-0.

Alligevel scorede canadierne to gange i anden periode og udlignede. Først Brayden Schenn efter fire minutter af perioden. Og lidt senere Kevin Bieksa.

Tredje periode endte uden scoringer, men canadierne sikrede sejren efter et hurtigt angreb i overtiden, hvor målmand Ben Schrivens sekunder forinden havde reddet en stor mulighed for svenskernes Dick Axelsson.

Sejren var en slags VM-revanche for Canada, som blev besejret med 2-3 af Sverige i VM-kvartfinalen sidste år i Stockholm. Sverige fortsatte til finalen og blev verdensmester.

Begge hold har nu 15 point for seks kampe.

I VM's gruppe B vandt USA søndag eftermiddag med 3-1 over Finland. Finnerne er nu i overhængende fare for at misse kvartfinalepladsen. Finland er nummer fem med kun otte point for seks kampe. Hviderusland og Letland er nummer tre og fire med ni point for kun fem kamp.

Rusland fører gruppe B med 15 point for fem kampe.