Canadier flygtede fra brand - troede han skulle dø i bilen

På verandaen uden for en hytte i den canadiske delstat Alberta får et ægtepar, der er flygtet fra den voldsomme skovbrand, tiden til at gå ved konstant at gennemsøge internettet på deres telefoner.

De vil vide, hvilke områder af deres hjemby, Fort McMurray i det vestlige Canada, som er blevet hærget af flammerne, siden de tirsdag flygtede fra deres hjem.

- Jeg er bange for at tage hjem. Jeg er bange for at se det, siger Kim McGregor til det canadiske medie CBC News.

Sammen med sin mand er hun blevet evakueret til en hytte bestående af et enkelt værelse. De kalder synet af den brændende by for "apokalyptisk".

Mere end 2500 biler med omkring 7500 personer er ifølge myndighederne blevet evakueret sikkert fra det nordlige Fort McMurray mod syd.

Branden er fortsat uforudsigelig og farlig. De 1010 kvadratkilometer, der allerede fredag var brændt, risikerer at vokse til dobbelt størrelse i løbet af lørdag.

Årsagen til branden er ukendt, men embedsfolk siger, at knastørt krat kombineret med lav luftfugtighed og varm vind har ladet ilden sprede sig.

- Det var ligesom en scene i en dårlig film, har en anden indbygger fra Fort McMurray, Shawn Chaulk, fortalt til avisen The Globe and The Mail.

Han beskriver, hvordan han på vej til møde på en tilsyneladende normal tirsdag lagde mærke til, at der var lidt røg i luften. Da han kort tid efter kiggede på himlen, var det "Armageddon".

Ligesom andre paniske forældre hentede han sine børn fra skole, pakkede nogle ting og satte sig ind i bilen. Familien blev fanget i en kø, bilen var ved at løbe tør for benzin, og i bakspejlet kunne han se branden, der var ude af kontrol.

- Jeg troede, at vi alle ville omkomme i bilen, siger han til avisen.

Desperate for at flygte kørte folk i den forkerte side af vejen, fortæller han. Familien nåede dog i sikkerhed.

Brandvæsnet kæmper lørdag med at beskytte huse, forretninger og andre bygninger mod "The Beast", som de har døbt branden. Mere end 1600 bygninger, inklusive hundredvis af hjem, er allerede blevet ødelagt.

Giovanni Marcoo så sit hjem brænde ned, kun få dage efter at han havde betalt det sidste på sit lån.

- Det var ligesom at se alt mit hårde arbejde, som jeg havde udført for min families skyld, blive til støv, har han sagt til CBC.

/ritzau/

 

Dagens Gossip