Cancellara tæt på gult: Rutsjebane gav mig inspiration

Før Touren lød det fra sportsdirektør Kim Andersen, at Trek havde meget små forventninger til succes.

Men allerede på 1. etape spillede de erfarne kræfter på holdet med musklerne, og i finalen var Fabian Cancellara tæt på at overrumple sprinterne og snuppe den gule førertrøje med en sejr.

- Vi kørte på små veje, i bakker og med vind, så det føltes ret meget som en rutsjebanetur ved 90 kilometer. Derfor tænkte jeg, at der simpelthen måtte opstå en chance for mig i dag. Men jeg sad nok lidt for langt tilbage, da jeg angreb, siger Cancellara.

Schweizeren, som før har haft succes med det nummer at stikke af fra sprinterne, blev hentet få hundrede meter fra mål.

- Jeg havde en god fornemmelse, så jeg kørte bare af sted. 200 meter er 200 meter, og jeg er ikke kun med i Tour de France på grund af 5. etape (brostenstapen).

- Jeg griber de chancer, der kommer undervejs, og i dag greb jeg den fint. For mig var det en fin måde at indlede Touren på, siger Trek-rytteren.

Tidligere havde holdkammeraten Jens Voigt siddet i udbrud over adskillige kilometer, først i en trio og siden alene. Han erobrede den prikkede bjergtrøje med sin indsats.

- Det var en halv plan. Vi snakkede her til morgen om, at det ville blive svært for os med sprinterholdene, og vi ville forsøge noget fra start. Det var skønt, at Jens Voigt havde held til at komme væk, siger Cancellara.

/ritzau/

 

Dagens Gossip