Carl Holst er et skridt tættere på Folketinget

Carl Holst kom tirsdag aften et forventet skridt tættere på en plads i Folketinget efter næste valg. Venstres formand for Region Syddanmark blev således valgt til ny kandidat for partiet i Esbjerg Omegnskreds.

Det skriver TV Syd.

Han stiller dermed op i det sønderjyske, hvor hele hans politiske karriere har udspillet sig. Før han blev regionsformand, var han gennem en længere årrække medlem af amtsrådet i Sønderjylland, ligesom han gennem syv år var amtsborgmester.

Carl Holst meddelte tidligere på sommeren overraskende, at han ønskede at stille op til Folketinget.

Den 44-årige venstremand blev under forsommerens bilagsskandale i Venstre kendt som en trofast støtte for Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Carl Holst opfordrede blandt andet til "radiotavshed i medierne" og tilskyndede i stedet en intern diskussion i Venstre.

Den garvede regionspolitiker bekræftede over for JydskeVestkysten, da han meddelte sit kandidatur, at hele sagen om tøjkøb til Lars Løkke Rasmussen og den interne tumult, det kastede partiet ud i, medvirkede til, at han fik lyst til at skifte regionspolitik ud med landspolitik.

- Jeg tænkte, at jeg er så meget Venstremand, at jeg også gerne vil være en del af Christiansborg, siger han til avisen.

Af flere iagttagere blev det tolket som om, at han på sigt godt kunne tænke sig at blive formand for Venstre, hvis det skulle blive aktuelt.

Ved regionsrådsvalget for otte måneder siden stemte 94.000 danskere på Carls Holst og sikrede ham endnu en periode for bordenden i Region Syddanmark. Han afviser dog, at han snyder vælgerne ved at melde sit Folketings-kandidatur ud så kort tid efter valget.

- Det var 100 procent reelt, da jeg sidste år afviste at ville stille op til Folketinget, har han sagt til JydskeVestkysten.

/ritzau/