Carl-Mar: Kvinder er professionelle, mænd er amatører

Et parforhold vil altid være mere, end øjet ser. Selvom vi er både åbne, ærlige og gode til at tale sammen, så vil der alligevel køre nogle psykologiske spil i understrømmene. Og lade det være sagt med det samme: Både mænd og kvinder kører spil. Men kvinder er meget bedre til det, end mændene er:

- Manden kører selvfølgelig også en række psykologiske spil, men de er meget nemme at gennemskue, fordi de ofte er helt åbenlyse. Hans psykologiske spil er ofte ikke bevidst for ham, og kvinden vil ofte kunne gennemskue mange af dem. Hun er professionel bokser, og han er amatørbokser, mener Carl-Mar Møller.

9 ting mænd søger efter hos en kæreste. Find dem på Q.dk

Den lydige mand

- Kvinden derimod kører ofte et belønningsspil, hvor han bliver rost meget eller bekræftet meget, når han gør ting, der tilgodeser familien som helhed. Når han laver ting, som udelukkende gør ham selv glad og tilfreds, kan det ske, at kvinden ignorerer det, og det føles på manden, som om hun ikke vil have det. Opskriften er lidt den samme, som på en hundeskole, og det lykkes som regel kvinden at få ham lydig efter nogle år, hvorefter han så bliver kedelig, at hun vil skilles. Og så starter det forfra, siger parterapeuten.

Hvad bruger de utro som undskyldning for at slippe afsted til affæren? Se listerne på Oestrogen.dk

Tag nu det skænderi!

Netop derfor, mener Carl-Mar Møller, at det er så vigtigt for mændene at stå på deres ret og tage deres egne behov alvorligt.

- De mænd, der lader sig manipulere og ikke holder fast i deres egne følelsesmæssige behov, vil blive svage mænd, som kvinden ikke tænder på. Så hellere tage skænderiet hver uge og tage sine egne behov lige så alvorligt som mad og drikke. Psykisk føde skaber livlige mænd, der har meget at give til familien, siger Carl-Mar Møller og fortsætter:

- Kvinden vil ofte have svært ved at forstå, at manden har brug for at se mange mennesker hver uge, men det er mandens opgave at forklare hende, hvad der giver ham overskud til familien, så hun kan bakke ham op i det.

- Hvis kvinden til bunds forstår mandens behov og nødvendigheden af, at han dyrker dem, så vil hun se manden med helt andre øjne og ikke længere tage det personligt, når han ikke er hjemme.

Sådan manipulere vi vores mænd

Carl-Mar Møller lister her, hvordan vi manipulerer vores mænd:

1. Påpeger fejl hos hans venner.
2. Påpeger mangler hos hans venner.
3. Ignorerer hans interesser.
4. Spørger ikke til det, der interesserer ham.
5. Er trist, når han går.
6. Presser ham til aftaler om hjemkomsttidspunkter.
7. Roser ham ikke.
8. Afviser ham seksuelt.
9. Kritiserer ham ofte.
10. Presser ham til at indgå mange aftaler.
11. Afviser hans kærtegn, hvis hun laver noget.
12. Viser ikke sin beundring af ham.
13. Drager ikke omsorg for ham, når han har smerter eller er syg.
14. Lytter ikke til ham.
15. Stiller ikke uddybende spørgsmål til hans velbefindende.
16. Er tit utilfreds med det hele.
17. Taler aldrig om det, der går godt.
18. Taler meget ofte negativt om andre.
19. Taler ned om al den tid, han bruger på sine interesser.
20. Er sur, når han kommer senere hjem fra arbejde og hobbies.

Af Malene Fich Weischer, Oestrogen.dk/NewsDesk  Aller Media.

 

Dagens Gossip