Carl Plum og en 22-årig skal i fængsel for pony-drab

Retten i Helsingør har idømt Carl Plum, som er søn af madskribent og tv-kok Camilla Plum, og en 22-årig mand 30 dages fængsel for dyremishandling, efter at de sidste sommer aflivede en pony på en strand i Tisvildeleje.

Dommer Torben Hvid begrunder blandt andet dommen med, at aflivningen er sket i fællesskab efter en forudgående aftale mellem de to dømte, og at det var planlagt og velovervejet.

Han forklarer, at retten har lagt vægt på, at det er et fælles projekt.

- Man har fordelt opgaverne imellem sig, og derfor har man fælles ansvar, siger han.

Det er anklager Rikke Hald meget tilfreds med, idet hun i sin procedure havde krævet 30 dages fængsel.

- Jeg er vældig tilfreds med dommerens vurdering og udmåling af straf. Det er min påstand, som de har fulgt, siger hun.

Det var 22. juni 2013, at de to mænd tog shetlandsponyen Tarzan med ned på en strand i Tisvildeleje. Her optog den 22-årige en video af Carl Plum, imens han aflivede ponyen.

Videoen blev vist under retsmødet tirsdag, hvor man kunne se ponyen blive slået ned, få skåret hovedet af og få sprækket bugen op.

I en erklæring fra Det Veterinære Sundhedsråd konkluderede rådet, at " ponyen har lidt en lang og smertefuld død".

Carl Plum fortalte under sin afhøring, at han kun gjorde det, fordi han var sikker på, at der ikke var tale om mishandling.

- Hvis jeg havde været i tvivl eller en lille smule i tvivl, så havde jeg ikke gjort det, lød det fra Carl Plum.

- Jeg er selvfølgelig blevet i tvivl nu, om det var okay den måde, som det blev gjort på, tilføjede han, inden han forlod vidneskranken.

I retten var det kun anklager Rikke Hald, den 22-årige og hans forsvarer, der stadig var til stede for at høre dommen. Carl Plum og hans advokat forlod retssalen inden domsafsigelsen.

Begge mænd havde nægtet sig skyldige i mishandling.

Den 22-åriges forsvarer, Ulrik Rasmussen, fortæller på Carl Plums og sin egen klients vegne, at de begge vil udbede sig betænkningstid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip