Carls Holst: Mødet i aften skal samle partiet

Formand for Region Syddanmark, Carl Holst (V), ser frem til aftenens møde i Venstres hovedbestyrelse, hvor formand Lars Løkke Rasmussens formandskab skal diskuteres.

Mødet kommer efter en dag, hvor flere folketingsmedlemmer fra partiet har undsagt Løkke som formand og krævet at han trækker sig. Flere politiske kommentatorer vurderer samtidig, at Løkke vil trække sig som formand på mødet.

- Jeg mener, at vi skal have en god drøftelse, hvor alle kommer til orde, siger Carl Holst, der er kendt som en af Løkkes tætte politiske allierede og personlige venner.

Han vil ikke ind i en diskussion af, om Løkke fortsætter som formand efter mødet.

- Nu skal vi se fremad. Et parti i splittelse taber, et samlet parti vinder. Vi skal nu prøve at komme videre, så vi får samlet partiet, siger Carl Holst.

Også partiets stærke mand på Christiansborg og en af de klareste Løkke-støtter gennem de seneste mange år, Claus Hjort Frederiksen, ser frem til aftenens diskussion, så der kan blive lagt låg på de uenigheder, der har tegnet sig over de seneste uger.

- Det er da en meget, meget svær situation for partiet. Proppen er så at sige røget af flasken i de seneste par uger, siger han.

Mødet starter klokken 17.30. Temaet er Løkkes rolle som formand, efter at han efter valget til EU-Parlamentet påtog sig ansvaret for, at Venstre måtte nøjes med to mandater.

Løkke har gennem de seneste uger været i fokus, efter at det er kommet frem, at han har fået indkøbt tøj for 152.000 kroner af sit parti, ligesom han har fået betalt en rejse til Mallorca for sin kone og ene søn.

Dertil kommer, at Venstre har betalt for, at Løkke har kunne ryge på hotelværelser, hvor man ikke måtte ryge.

Sagerne har fået dele af baglandet til at kræve hans afgang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip