CAS afviser Kreuziger: Du må ikke køre Vuelta

Cykelstjernen Roman Kreuziger kommer ikke til at deltage i Vuelta i Espana for Tinkoff-Saxo. Tjekken risikerer også at gå glip af VM i slutningen af september.

Kreuziger har onsdag fået afvist en appel af den internationale sportsdomstol, CAS, der i en dom slår fast, at den internationale cykelunion, UCI, har ret til at suspendere Bjarne Riis-rytteren midlertidigt.

Årsagen til den midlertidige suspension er uregelmæssigheder i Roman Kreuzigers biologiske pas tilbage i 2011 og 2012, da han kørte for Astana.

UCI er i øjeblikket i gang med at undersøge sagen, og unionen ønsker ikke, at Kreuziger deltager i løb, mens undersøgelserne pågår.

Roman Kreuziger gik også glip af sommerens Tour de France, da Tinkoff-Saxo valgte at trække ham kort før starten, da sagen kom frem.

Frustrationerne på cykelholdet, der har Bjarne Riis som manager, voksede sig senere større og større, da man havde svært ved at tyde UCI's udmeldinger. Kreuziger blev efter Tour de France udtaget til Polen Rundt.

Men heller ikke i Polen kom den tjekkiske rytter til start, da UCI valgte at udstede en midlertidig suspension.

Blodpas-sagen truer nu med at spolere hele den sidste halvdel af Roman Kreuzigers 2014-sæson.

Vuelta a Espana starter lørdag den 23. august, mens der er VM fra den 21.-28. september. Ligesom Vueltaen bliver VM kørt i Spanien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip