Casillas er symbolet på Real Madrids krise

Iker Casillas har spillet 481 kampe for Real Madrid de seneste 15 sæsoner, og han har blandt andet hjulpet klubben frem til tre Champions League-triumfer - senest i sidste sæson.

Den spanske landsholdsmålmand burde være en helt i Real Madrid. Men realiteten er en anden inden tirsdagens Champions League-åbning hjemme mod FC Basel.

Casillas måtte i lørdagens derby-nederlag til Atlético Madrid finde sig i buh-råb fra store dele af Real Madrids fans.

Klubben står kun noteret for tre point efter tre kampe i Primera Division, så stemningen hos de regerende Champions League-mestre kunne godt være bedre inden begyndelsen på titelforsvaret.

- Befolkningen har altid ret. Hvis de vil buhe af mig, må jeg bare finde ud af at acceptere det. For mig handler det nu om at fortsætte det hårde arbejde, så jeg kan få deres tillid tilbage, siger 33-årige Casillas ifølge dpa.

Casillas er ikke den første Real Madrid-spiller i historien, som overdynges med buh-råb på hjemmebane. Han er heller ikke den første legende, som må finde sig i sådan en behandling.

Stjerner som Alfredo de Stefano, Emilio Butragueno og Raul har oplevet det samme. I nyere tid har også klubmanden Guti og angriberen Karim Benzema, som fortsat spiller i klubben, været udsat for tilhængernes vrede. Nu er det blevet Casillas' tur.

- Jeg forstår, hvorfor vores fans er frustrerede, fordi vi har allerede indkasseret for mange mål på dødbolde i denne sæson.

- Det er kollektive fejl, vi laver, men det er sandt, at jeg har min del af ansvaret for det hele, da jeg er målmanden og anføreren. Vi arbejder hårdt på at løse problemet, siger Casillas.

I 1-2-nederlaget til Atlético Madrid bragte udeholdet sig foran 1-0 på et hjørnespark, som Tiago headede i mål. Casillas så skidt ud i situationen.

Indtil for to år siden var Casillas urørlig i Real Madrid og betragtet som den bedste målmand nogensinde i klubben. Men så kom han på kant med den daværende træner José Mourinho og blev sat af.

Casillas eksploderede frem på den store scene som 18-årig i 1999, og seks måneder efter sin debut vandt han Champions League i 2000.

To år senere blev han skiftet ind i Champions League-finalen i stedet for en skadet Cesar, og Casillas leverede pragtredninger mod tyske Bayer Leverkusen, så spanierne igen kunne løfte trofæet.

Legenden Casillas var hurtigt skabt. Med landsholdet blev han europamester i 2008 og 2012, mens han vandt VM med Spanien i 2010.

I sidste sæson var det Diego López, som var træner Carlo Ancelottis førstevalg i ligaen. Casillas stod dog på mål i Champions League og i den spanske pokalturnering. Begge turneringer vandt Real Madrid på trods af en lidt usikker Casillas i målet.

Ved sommerens VM i Brasilien gik det helt galt for Casillas, som leverede flere fejl i spaniernes nederlag til Holland og Chile.

Derfor havde mange ventet, at nyindkøbet Keylor Navas fra Costa Rica ville stå for Real Madrid i denne sæson, men indtil videre har Casillas fået chancen. Casillas kunne godt bruge en fejlfri præstation mod Basel.

Kampen begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip