Cavendish stærkt irriteret over dopingsnak

Den omfattende dopingsag mod Lance Armstrong og hans holdkammerater på US Postal i perioden 1999-2005 har medført en generel mistanke mod cykelsporten og dens aktører.

Og det irriterer den engelske sprinter Mark Cavendish, som fra næste sæson kører for Omega Pharma-Quick Step.

- Hvis denne negativitet havde ramt cykelsporten for 10 år siden, så havde jeg accepteret det, men den rammer sporten nu på grund af noget, som skete for år tilbage, og det er ikke fair, siger Mark Cavendish til The Times.

Ifølge Armstrong-rapporten fra det amerikanske antidopingagentur (Usada), så var der organiseret doping på US Postal, da amerikaneren vandt Tour de France syv gange i træk fra 1999 og frem.

Den engelske sprinter er træt af, at nutidens cykelryttere skal stå på mål for problemerne og hvirvles ind i fortidens problemer.

Han går så vidt som til at drage en parallel til den afdøde tv-kendis Jimmy Savile, som kort efter sin død blev afsløret i at have misbrugt mindreårige i massivt omfang i BBC's lokaler.

- Det er ikke fair at skære alle over samme kam. Se på hvad der skete med Jimmy Savile. Du kan ikke beskylde alle tv-værter for det, som han er blevet beskyldt for. Sådan fungerer det ikke, siger Mark Cavendish.

- Siden jeg blev professionel, har jeg intet set, der kunne tyde på, at sporten ikke er ren.

 

 

Dagens Gossip