Chauffør påkører og kvæster 10 personer på julemarked

Mindst 10 personer blev kvæstet, flere af dem alvorligt, da en mand i en varebil mandag påkørte en menneskemængde på et julemarked i den franske by Nantes.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP stak chaufføren efterfølgende sig selv med en kniv, og han skulle være alvorligt såret.

Lokalavisen Ouest France, som citerer en politimand og et øjenvidne, skriver, at føreren af den hvide varebil råbte "Allah er størst", før han stak sig selv.

Episoden sker blot 24 timer efter, at en tilsyneladende sindsforvirret bilist søndag pløjede ind i en menneskemængde i byen Dijon i det østlige Frankrig.

11 mennesker blev kvæstet ved den hændelse, heraf to alvorligt.

Den 40-årige gerningsmand fra søndagens episode er tilsyneladende ude af balance og er blevet indlagt på et psykiatrisk hospital, sagde en kilde tæt på efterforskningen efterfølgende.

En anden kilde siger, at bilisten ifølge øjenvidner råbte "Allahu akbar" (Gud er størst), og at han handlede "for Palæstinas børn", da han påkørte menneskemængden.

Lørdag blev en franskmand, som var konverteret til islam, skudt og dræbt, efter han angreb tre politifolk med en kniv i byen Joue-les-Tours.

Denne mand råbte også "Allahu akbar", da han gik til angreb.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip