Chefen for Lufthansa: Flystyrt er uforklarligt

- Det er uforklarligt.

Det siger Lufthansas topchef, Carsten Spohr, om den Airbus A320 med 150 personer om bord, der tirsdag blev knust på en bjergside i de franske alper.

Flyet tilhørte Germanwings, der er Lufthansas lavprisselskab. Flyet var på vej fra Barcelona til den tyske by Düsseldorf, da det blev knust.

- Det er uforklarligt, siger han på spørgsmålet, om han har yderligere oplysninger om årsagerne til styrtet.

- Dette fly var i en perfekt tilstand, og de to piloter var erfarne, lyder det fra topchefen, som regner med at kunne komme med yderligere oplysninger i løbet af onsdag eftermiddag.

Den sorte boks, der har opfanget kommunikationen i cockpittet, inden flyet knustes, blev fundet tirsdag i beskadiget tilstand. Den er blevet fløjet til havarikommissionen i Paris, og det vil formentlig stadig være muligt at genskabe indholdet på den såkaldte CVR, forlyder det.

Indenrigsminister Bernard Cazeneuve siger, at afspilningen af indholdet vil begynde "i de nærmeste timer".

Det, som forundrer myndighederne, er, at piloterne ikke udsendte nogen form for alarm, mens flyet styrede direkte mod bjergmassivet.

Ifølge den seneste opgørelse er mindst 72 tyskere omkommet, mens mindst 49 spaniere har mistet livet. Den britiske regering bekræfter, at tre briter er døde, og Udenrigsministeriet meddeler, at en dansker er blandt de omkomne.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip