Chefredaktør: Konservative stod i stampe under Barfoed

De Konservatives leder Lars Barfoed reagerede på de konsekvent skuffende meningsmålinger gennem længere tid, da han onsdag gik af.

Det er Troels Mylenberg, der er chefredaktør på Fyns Amts Avis, ikke overrasket over:

- Selv om Lars Barfoed har stået i spidsen for et parti, der har haft et godt kommunalvalg og et godt europaparlamentsvalg, så har det nok ikke været Lars Barfoeds skyld.

- Partiet har mest af alt stået i stampe med ham som leder, og i dag er en politisk leder der kun, så længe det går fremad. Det gør det ikke, og det har man også fornemmet på ham, at han har vidst.

- Lars Barfoed var en solid håndværker som borgerlig minister, men han har ikke besiddet den x-faktor, man skal have som partiformand.

Barfoed har peget på Viborgs borgmester Søren Pape som sin afløser, og det kan der være gode grunde til.

- Søren Pape har længe været en politiker, som rigtigt mange konservative ser et stort lys i. Han har en energi og en gennemslagskraft, som er unik i de konservatives rækker.

- Han har været fremtidens mand, og fremtidens mand er bare kommet lidt hurtigere, end man ventede, siger Troels Mylenberg, som af samme grund ikke venter noget egentlig formandsopgør på landsrådet i september, hvor Pape formelt skal vælges.

- Jeg tror ikke, at det her afføder konflikter, selv om der er tradition for blodbad i partiet. Det virker som et gennemtænkt og gennemarbejdet lederskifte, siger han.

Søren Pape Poulsen har været borgmester i Viborg i fem et halvt år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip